čtvrtek 8. ledna 2015

1.1.2015 18:00


Nejvíce očekáváná událost ke konci roku. Pražský ohňostroj. Ten, který stál přes 1 milion korun. Každý tomu může říkat, jak se mu zlíbí, ale pro mě je to jen a jen krása, na kterou byste si ale měli vzít klapky na uši :D. Samozřejmě ho nemůžeme srovnávat s těmi světových poměrů, ale přesto byl ohromující, hlavně tedy konečná část. Sice jsem se téhle akce účastnila poprvé a to ryze ze spontánních důvodů, ale rozhodně nelituji.

Museli jsme vyrážet už chvíli před pátou, abychom to vůbec stihli, byl totiž svátek a tak MHD nejezdí moc často. Přesto jsme měli vše perfektně stihnout i s menším předstihem, bohužel co to? Jakoby se metro začalo přelidňovat, metro přijelo a zase odjelo bez jakéhokoliv pohybu, jakoby nikdo nevyšel, ani nevešel. Ale to je trošku nadsázky, počkali jsme si na další a šikovně se vlezli k předním vagónům, jenže další šok následoval na Staroměstské, kde se opravdu nedalo hnout. Lidé se chtěli dostat k eskalátorům, které byly ovšem přeplněné... Někdo by mohl být trošu znechucen, ale mně tohle přišlo lehce jako adrenalin, jasně je nepříjemmné, když se na Vás tlačí chlápek, co má metrák a je z něj jisté, že se dlouho nebyl, ale tohle prostě bylo tak neobyvklé. Metro jsme přežili a teď rychle na místo činus. Náš čas navíc, který jsme si předtím nahnali, jsme v metru ale zase rychle ztratili, takže jsme si museli lehce pospíšit.

A venku znovu stejná báseň - lidi, lidi, lidi. Z našeho zprvu plánovaného místa rychle sešlo a my upalovali někam, kam bychom se vešli. Nakonec jsme zastavili bůhvíkde, ale podívaná to byla nádherná.










Žádné komentáře:

Okomentovat